UNIQ in BIM families beschikbaar

UNIQ in BIM families beschikbaar

1        Inleiding

De UNIQ profielen kunnen worden gebruikt om de juiste aantallen, types en lengtes van de profielen uit het model te halen. Tevens is het bijvoorbeeld mogelijk om per type profiel te zien hoe deze wordt gemonteerd, welke glastypes mogelijk zijn en voor welke lijnlast het profiel geschikt is.

2        Plaatsen balustrade

Alle types zijn “line based” en kunnen op elk gewenst oppervlak geplaatst worden. Afhankelijk van de lengte van de balustrade zal de family zelf berekenen hoeveel lengtes profiel er nodig zijn en wat de lengte is van een eventueel passtuk. De maximale lengte van de profielen is 4 meter. Als er bijvoorbeeld een balustrade met een lengte van 6 meter wordt gemodelleerd, dan zal de family bestaan uit een profiel van 4 meter en een passtuk van ongeveer 2 meter, met 2mm ruimte tussen de 2 profielen.

Als de balustrade is geplaatst kan het aantal glaspanelen worden bepaald. Onder dit aantal staat ook een uitslag van de breedte en hoogte van het glas, dit is daarmee te toetsen aan de gewenste afmetingen.

Op het moment dat de balustrade is gemodelleerd kan er voor de afwerking in de “Type properties” gekozen worden tussen een aantal covers. Tevens kan bepaald worden of een bovenleuning wenselijk is.

3        Informatie in de familie

In de “Type properties” onder “Identity Data” van het profiel zijn een aantal vaste gegevens te vinden waarin de basisinformatie staat beschreven. Ook is hier een link te vinden naar de productinformatie op de website van UNIQ.