Nieuws

Tussen de auto's

 

UNIQ profielen worden ingezet in de meest uiteenlopende projecten in o.a. de utiliteitsbouw. Ook in de nieuwe megashowroom van Louwman Rotterdam Zuid is UNIQ de basis voor de balustrades langs de verdiepingen. Het pand, waar Toyota, Suzuki en Lexus onder één dak gehuisvest zijn, heeft een bijzonder strakke en moderne uitstraling gekregen.

 

Van Ee Staalspecialisten B.V. heeft voor dit project zowel de stalen trappen als de balustrades uitgetekend, gefabriceerd en gemonteerd. Onze complimenten voor het mooie eindresultaat!

 

________________________________________________________________________________________

UNIQ binnen en buiten

 

De aluminium balustradeprofielen van UNIQ zijn een duurzame en veilige basis voor iedere balustrade, zowel binnen als buiten.

 

In het prachtige nieuwe pand van Bolt Kassasystemen in Leeuwarden zijn de UNIQ profielen voor de balustrades binnen én buiten gebruikt. Het eindresultaat is hieronder in beeld gebracht.

 

___________________________________________________

Nieuwe glasverbinders voor balustrades

 


Voor onze partner in Noorwegen hebben wij nieuwe RVS glasverbinders ontwikkeld in verschillende soorten, namelijk rechte verbinders, hoek verbinders en verstelbare verbinders.

 

De glasverbinders worden ingezet om twee glazen balustrades met elkaar te verbinden. Ze zijn eenvoudig te monteren en zorgen voor een sterke glasbevestiging van de balustrades.

 

Binnenkort zijn de nieuwe glasverbinders verkrijgbaar in onze webshop: https://www.sb-railing.nl/nl/producten/sb-glass-clips.html

 

_______________________________________________________________________________________________

BAU 2019 - München

 

UNIQ exposeerde op de BAU in München, 's werelds grootste vakbeurs voor Architecture, Materials and Systems.

___________________________________________________________________

IMS Nederland behaalt als eerste in Nederland het BSI Kitemark™ voor glasbalustrades

 

IMS Nederland B.V. is de eerste Nederlandse organisatie die de BSI Kitemark™ certificatie voor glasbalustrades heeft behaald. Kitemark™ voor balustrades is een certificeringsschema bestemd voor fabrikanten en leveranciers van glas- en/of metaalsystemen die worden gebruikt in of rond gebouwen, om aan te tonen dat zij aan de laatste veiligheidseisen voldoen. IMS Nederland is ook het eerste bedrijf in de Benelux dat deze BS 6180:2011 Kitemark™ certificering heeft behaald.

 

De Kitemark™ gecertificeerde producten omvatten de UNIQ profielen voor de inklemming van glazen balustrades. Glasbalustrades kunnen binnen en buiten gebouwen worden toegepast voor utiliteits-, woon- en renovatieprojecten.

 

Kitemark™ certificatie voor balustrades, ontwikkeld door BSI in december 2016, geeft aan dat de UNIQ balustrade profielen aantoonbaar voldoen aan de BS 6180:2011 norm (Barriers in and about buildings Code of practice) en dat het bedrijf beschikt over de kwaliteitscontroleprocedures en -processen die garanderen dat de producten volgens een consistent hoge standaard zijn geproduceerd.

 

"Glazen balustrades passen uitstekend in de huidige architectuur van licht en transparantie, maar zijn in de eerste plaats een doorvalbeveiliging", vertelt Bert Wijbenga, product ontwikkelaar bij IMS Nederland. "BSI is wereldwijd een begrip. Het BSI Kitemark voor balustrades bewijst de kwaliteit en veiligheid van ons product. Wij onderscheiden ons ermee van leveranciers die dit symbool van vertrouwen niet mogen voeren, wat voor gebruikers de keuze voor het beste product eenvoudig maakt", vervolgt Wijbenga.

 

IMS Nederland heeft met succes een fabrieksaudit en een onsite test audit afgerond en geïnvesteerd in onafhankelijke toetsen om het ontwerp en de productie-integriteit van hun UNIQ productassortiment te controleren. Jaarlijks zal een tussentijdse audit worden uitgevoerd door BSI om de naleving te controleren.

 

"Het BSI Kitemark wordt zowel in Groot-Brittannië als in veel andere landen erkend als kwaliteitskeurmerk. Het is daarom een belangrijke ondersteuning voor onze markttoegang en verkoopactiviteiten", besluit Wijbenga.

 

Dave Hagenaars, Country Manager bij BSI Nederland, voegt daaraan toe: "Wij feliciteren IMS Nederland met hun prestatie. De gevaren van een onveilig balustradesysteem zijn zowel financieel als levensbedreigend. Certificering kan dus echte waarde bieden aan de consument, het bedrijfsleven en de gehele toeleveringsketen".

 

Het certificaat werd op 12 oktober feestelijk uitgereikt.

_______________________________________________________________________________________________

GLASSTEC 2018 - Düsseldorf  

UNIQ exposeerde op deze grote internationale vakbeurs. Van glasproductie, glas in de bouw tot prachtige glazen kunstwerken: op deze tweejaarlijkse beurs komen de onuitputtelijke mogelijkheden van glas uitgebreid aan bod.

_____________________________________________________________________________

RENOVATIE 2018 - Den Bosch

GEVEL 2018 - Rotterdam

 

Ook in Nederland is UNIQ regelmatig te vinden op bouwbeurzen, zoals deze in Den Bosch en Rotterdam.

 

 

_______________________________________________________________________________________________

BATIMAT 2017 - Parijs  

UNIQ exposeerde op de Batimat. Op deze tweejaarlijkse zeer grote internationale beurs in Parijs - 2.000 exposanten, 330.000 bezoekers - worden alle facetten van de bouwwereld vertegenwoordigd.  

_______________________________________________________________________________________________

 

HarbourVillage in een vogelvlucht

 

_______________________________________________________________________________________________

 

UNIQ getest en goedgekeurd


Veiligheid is vanaf het begin één van de uitgangspunten geweest voor het ontwikkelen van de UNIQ profielen, waarbij het glas niet meer met  keggen maar met een doorlopende klemstrip wordt vastgezet.


Een uniek idee, dat uitgebreid is doorgerekend en steeds weer iets werd verbeterd. Toch is het dan nog steeds wel een beetje spannend als het eindresultaat aan zware praktijktesten wordt onderworpen. Zou het echt allemaal zo werken als bedacht, getekend en berekend?


Daar kunnen we vanaf nu volmondig JA op antwoorden!  De profielen zijn inmiddels uitgebreid getest én goedgekeurd. Voor ieder land gelden andere regels en worden de testen net iets anders uitgevoerd,  maar het resultaat is hetzelfde: UNIQ profielen voldoen aan de hoogste eisen en zijn nu goedgekeurd voor gebruik in Nederland, België en Duitsland.


Binnenkort volgen de testen voor Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

UNIQ getest en goedgekeurd

_______________________________________________________________________________________________