Nieuws

BAU 2019 - 14 t/m 19 januari, München

 

UNIQ exposeert op de BAU in München, 's werelds grootste vakbeurs voor Architecture, Materials and Systems.

 

Het is niet naast de deur, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Niet minder dan 200.000 vierkante meter ruimte in 19 beurshallen zal beschikbaar zijn voor deze internationale "Wie is Wie" van de bouw- en constructie-industrie.

 

U vindt ons in hal C3, stand 134.

IMS Nederland behaalt als eerste in Nederland het BSI Kitemark™ voor glasbalustrades

 

IMS Nederland B.V. is de eerste Nederlandse organisatie die de BSI Kitemark™ certificatie voor glasbalustrades heeft behaald. Kitemark™ voor balustrades is een certificeringsschema bestemd voor fabrikanten en leveranciers van glas- en/of metaalsystemen die worden gebruikt in of rond gebouwen, om aan te tonen dat zij aan de laatste veiligheidseisen voldoen. IMS Nederland is ook het eerste bedrijf in de Benelux dat deze BS 6180:2011 Kitemark™ certificering heeft behaald.

 

De Kitemark™ gecertificeerde producten omvatten de UNIQ profielen voor de inklemming van glazen balustrades. Glasbalustrades kunnen binnen en buiten gebouwen worden toegepast voor utiliteits-, woon- en renovatieprojecten.

 

Kitemark™ certificatie voor balustrades, ontwikkeld door BSI in december 2016, geeft aan dat de UNIQ balustrade profielen aantoonbaar voldoen aan de BS 6180:2011 norm (Barriers in and about buildings Code of practice) en dat het bedrijf beschikt over de kwaliteitscontroleprocedures en -processen die garanderen dat de producten volgens een consistent hoge standaard zijn geproduceerd.

 

"Glazen balustrades passen uitstekend in de huidige architectuur van licht en transparantie, maar zijn in de eerste plaats een doorvalbeveiliging", vertelt Bert Wijbenga, product ontwikkelaar bij IMS Nederland. "BSI is wereldwijd een begrip. Het BSI Kitemark voor balustrades bewijst de kwaliteit en veiligheid van ons product. Wij onderscheiden ons ermee van leveranciers die dit symbool van vertrouwen niet mogen voeren, wat voor gebruikers de keuze voor het beste product eenvoudig maakt", vervolgt Wijbenga.

 

IMS Nederland heeft met succes een fabrieksaudit en een onsite test audit afgerond en geïnvesteerd in onafhankelijke toetsen om het ontwerp en de productie-integriteit van hun UNIQ productassortiment te controleren. Jaarlijks zal een tussentijdse audit worden uitgevoerd door BSI om de naleving te controleren.

 

"Het BSI Kitemark wordt zowel in Groot-Brittannië als in veel andere landen erkend als kwaliteitskeurmerk. Het is daarom een belangrijke ondersteuning voor onze markttoegang en verkoopactiviteiten", besluit Wijbenga.

 

Dave Hagenaars, Country Manager bij BSI Nederland, voegt daaraan toe: "Wij feliciteren IMS Nederland met hun prestatie. De gevaren van een onveilig balustradesysteem zijn zowel financieel als levensbedreigend. Certificering kan dus echte waarde bieden aan de consument, het bedrijfsleven en de gehele toeleveringsketen".

 

Het certificaat werd op 12 oktober feestelijk uitgereikt.

GLASSTEC Düsseldorf - 23 t/m 26 oktober 2018

 

UNIQ exposeert op de grote internationale vakbeurs Glasstec in Düsseldorf. Een beurs die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Van glasproductie, glas in de bouw tot prachtige glazen kunstwerken: op deze beurs komen de onuitputtelijke mogelijkheden van glas uitgebreid aan bod.

 

Kom bij ons langs in hal 10 stand A45. Wij tonen u graag de unieke eigenschappen van de UNIQ balustradeprofielen.

 

Voor de snelle beslissers hebben wij een beperkt aantal gratis toegangskaarten beschikbaar, vraag er naar bij uw contactpersoon!


RENOVATIE - Brabanthallen Den Bosch - 23 t/m 25 mei

 

UNIQ profielen zijn ook zeer geschikt voor renovatieprojecten. Dat laten wij u graag zien op stand A.062

 

Klik hier voor gratis toegang

 

 

GEVEL Ahoy Rotterdam 23-25 januari 2018 

 

Van 23 t/m 25 januari 2018 zijn wij van de partij tijdens GEVEL! U toch ook?

 

Klik hier voor gratis toegang en graag tot ziens op onze stand nr. 01.E070!

 

 

BATIMAT Parijs - 6 t/m 10 november 2017

 

UNIQ exposeert op de Batimat! Op deze zeer grote internationale beurs in Parijs - 2000 exposanten, 330.000 bezoekers - worden alle facetten van de bouwwereld vertegenwoordigd en mogen de innovatieve profielen voor glasbalustrades van UNIQ natuurlijk niet ontbreken.

 

Een beurs die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

 

14-6-2017

HarbourVillage in een vogelvlucht

 

 

4-5-2017

 

UNIQ getest en goedgekeurd


Veiligheid is vanaf het begin één van de uitgangspunten geweest voor het ontwikkelen van de UNIQ profielen, waarbij het glas niet meer met  keggen maar met een doorlopende klemstrip wordt vastgezet.


Een uniek idee, dat uitgebreid is doorgerekend en steeds weer iets werd verbeterd. Toch is het dan nog steeds wel een beetje spannend als het eindresultaat aan zware praktijktesten wordt onderworpen. Zou het echt allemaal zo werken als bedacht, getekend en berekend?


Daar kunnen we vanaf nu volmondig JA op antwoorden!  De profielen zijn inmiddels uitgebreid getest én goedgekeurd. Voor ieder land gelden andere regels en worden de testen net iets anders uitgevoerd,  maar het resultaat is hetzelfde: UNIQ profielen voldoen aan de hoogste eisen en zijn nu goedgekeurd voor gebruik in Nederland, België en Duitsland.


Binnenkort volgen de testen voor Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

UNIQ getest en goedgekeurd